Vaasa Festival Nights -konsertit tulevat taas!

Vaasa Festival Nights -konserttisarja tekee paluun Vaasan kulttuurinäyttämö Ritziin loppuvuoden 2022 aikana yhteensä neljän konsertin voimin. Kyseessä on ainutlaatuinen elävän musiikin konsepti, joka tuo kotimaiset eturivin artistit intiimeille keikoille historialliseen teatterimiljööseen Vaasan sydämeen. Syksyn aikana  lavalla nähdään mm. Vain Elämää -ohjelman uusimmalta kaudelta tutut Tommi Läntinen ja Yona. Vaasa Festival Nights -konsertit huipentuvat joulukuun puolivälissä koskettavaan joulukonserttiin, jota tähdittää suomalais-saksalainen laulaja Ilta.

Konserttisarja käynnistyy lokakuussa Ritzissä

 

Vaasa Festival Nights -konserttisarja alkaa lauantaina 22.10. lukuisista voimaannuttavista kappaleistaan tunnetun Mikko Harjun konsertilla. Kaksi Emma-ehdokkuutta saaneen Mikko Harjun esikoisalbumi Sinä olet elämä on ylittänyt platinarajan, ja siltä löytyvät tuplaplatinaa striimanneiden hittien Mä olen tässä ja Taivas ei oo rajana lisäksi muun muassa platinarajan ylittänyt kappale Sinä riität. Mikko Harjun kappale Anna mennä lennä soi myös tiuhaan vuoden 2022 talviolympialaisten tv-lähetyksissä, kun mitaleja ripustettiin suomalaisurheilijoiden kauloihin. Sen myötä kappale alkoi trendata TikTokissa, ja nousi jopa Spotifyn Top 50 -listalle.

 

Marraskuussa lavan valloittavat Vain Elämää -tähdet

 

Lauantaina 19.11. Ritzin lavalla nähdään karismaattisesta äänestään ja lukuisista hiteistään tunnettu Tommi Läntinen. Kokenut laulaja-lauluntekijä on kirjoittanut, esittänyt ja levyttänyt musiikkiaan jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Vain Elämää -ohjelman 13. tuotantokaudella esiintyvä laulaja on ehtinyt herättää jo monenlaisia tunteita Mikko Alatalon Hengitä sisko- ja Erika Vikmanin Häpeä -kappaleiden rock-henkisillä tulkinnoillaan. Läntisen suurimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Via Dolorosa sekä Kevät ja minä.

 

Viikkoa myöhemmin lauantaina 26.11. lavan valloittaa niin ikään kuluvalla Vain Elämää -kaudella ihastuttanut Yona. Yhteensä kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen artisti leikittelee taidokkaasti musiikin ja lyriikan eri genreillä luoden ajatonta poptaidetta. Yonan tuorein studioalbumi Uni johon herään palkittiin taannoin Emma Gaalassa arvostetulla Kriitikoiden valinta -pystillä ja Teosto-palkinnolla. Artistin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu mm. Olavi Uusivirran kanssa tehty lähes 1,5 miljoonaa striimiä kerännyt kappale Sä teit tän laulun.

 

 

Vaasa Festival Nights huipentuu joulukonserttiin

 

Konserttisarjan kruunaa laulaja-lauluntekijä Iltan tunnelmallinen joulukonsertti perjantaina 16.12. Tähdet, tähdet ja All Together Now -ohjelmista tutuksi tullut Ilta on suomalais-saksalainen artisti, joka lumoaa yleisön vahvalla äänellään. Esikoisalbumin jälkeen ilmestynyt Kelle mä soitan -kappale nosti Iltan kertaheitolla maan eturivin artistien joukkoon. Artisti sijoittui kappaleella vuoden 2021 UMK:ssa kolmanneksi, ja nyt kappale on striimannut jo platinaa. Valovoimaisen Iltan tunnetuimpiin joululaulutulkintoihin kuuluvat mm. Jouluksi kotiin, Oi jouluyö ja Taivas sylissäni.

 

Liput myynnissä nyt – konserttisalissa paikkoja rajoitetusti

 

Vaasa Festival Nights -sarjan konsertit ovat intiimejä ja ainutlaatuisia elämyksiä, ja rajallisen vain reilun 300 paikan salikapasiteetin vuoksi lippuja on myynnissä vain suhteellisen pieni määrä. Osa konserteista on aiempina vuosina myyty loppuun hetkessä, joten eturivin paikat oman suosikin keikalle kannattaa varmistaa hyvissä ajoin.

 

Vaasa Festival Nights 2022  

La 22.10.2022 Mikko Harju
La 19.11.2022 Tommi Läntinen
La 26.11.2022 Yona Trio
Pe 16.12.2022 ILTA -joulukonsertti
 
Liput 29,90€, liput myy Netticket.
 
Lisätietoja tapahtumapaikasta: RITZ – Vaasan kulttuurinäyttämö