Nordic Live Productionsin vastaavaksi tuottajaksi Kata Sandström

Tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa viettävän tapahtumatuotantoyhtiö Nordic Live Productionsin vastaavaksi tuottajaksi on valittu media- ja tapahtuma-alan ammattilainen Kata Sandström. Elämysten toteuttajana Sandström pääsee nyt vastaamaan sekä Turun Kupittaanpuistoon sijoittuvan Aura Festin että Porvoon tapahtumapuistossa järjestettävien Porvoon Viinijuhlien tuotannoista.

Kulttuurituottajan paluu festivaalimaailmaan

Espoolainen Kata Sandström, 34, on koulutukseltaan kulttuurituottaja (AMK), jolta löytyy takataskustaan myös audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto. Sandström on ollut onnekas, sillä hän on päässyt työskentelemään unelma-alallaan median ja tapahtumien parissa lähes koko työelämänsä ajan.

 

Pitkän uran varrelle mahtuu yleisötapahtumia laidasta laitaan; aina musiikkifestivaaleista yritystapahtumiin ja seminaareista messuosastoihin asti. Viimeiset kolme vuotta hän on työskennellyt media-alalla tuotantopäällikkönä erilaisten viihdetuotantojen parissa. Isojen yleisötapahtumien tuottaminen ja erityisesti musiikkifestivaalit ovat kuitenkin aina vetäneet puoleensa.

 

“Tapahtumien parissa näkee konkreettisesti oman työnsä tuloksen”

Uutena Nordic Live Productionsin vastaavana tuottajana Kata Sandström sai heti kättelyssä vastuualueelleen Turun Kupittaanpuistoon sijoittuvan kaupunkifestivaali Aura Festin sekä Porvoon Viinijuhlat, joka on Porvoon tapahtumapuistossa järjestettävä kaksikielinen festivaali.

 

Sandström on innoissaan päästessään kehittämään aiemmin järjestettyjä festivaaleja, sillä niistä on jo saatavilla olemassa olevaa dataa sekä asiakaspalautteita.

 

“Pyrin tuomaan kehitystyöhön oman työhistoriani kautta opit ja osaamiseni. Tapahtumien parissa näkee myös konkreettisesti oman työnsä tuloksen, ja saa siitä myös samantien palautteen – onko onnistunut vai ei”, analysoi Sandström.

 

Sandströmin suurimpiin vahvuuksiin työelämässä kuuluu mm. pettämätön organisointikyky, joka on yksi tapahtumatuottajan tärkeimmistä ominaisuuksista.

 

“Olen hyvä huolehtimaan siitä, että kaikki asiat tulevat projekteissa tehtyä ja koko tiimi tietää mitä, missä ja milloin tapahtuu. Lisäksi minulla on suuri arvostus taiteellista työtä kohtaan. Ehkä tämä kombo on syy siihen, miksi olen päätynyt tapahtumatuottajaksi”, Sandström pohtii.

 

“Tulevaisuuden haaveissa on luoda uusi tapahtumakonsepti”

Tapahtumien tekeminen ammattimaisesti ja tapahtuma-alalle kouluttautuminen ovat vielä suhteellisen uusia asioita. Esimerkiksi kulttuurituottajan nimikkeellä ammattikorkeakoulututkintoon on voinut opiskella vasta vuodesta 2004 asti.

 

Tapahtuma-ala on kuitenkin viimeisten vuosien aikana kehittynyt hurjasti eteenpäin ja ala ammattimaistuu jatkuvasti. Sandström näkee alan tulevaisuuden erittäin positiivisena ja uskoo myös tekoälyn tuomiin uusiin mahdollisuuksiin.

 

Tulevaisuuden haaveet Sandströmillä ovat suuret, jotka sopivat myös Nordic Live Productionsin innovatiiviseen toimintamalliin.

 

“Nordic Liven tapahtumatoimintaa olen seurannut jo useamman vuoden ajan, ja kun paikka tänne aukesi, niin pitihän sitä ehdottomasti hakea. Nyt teen siis pienen tauon jälkeen paluun takaisin festarimaailmaan.”