Syksy on kesän festivaalien arvioinnin sekä kehittämisen aikaa

Nordic Live Production kehittää sekä uudistaa tapahtumiaan joka vuosi. Syksy on aikaa, jolloin arvioidaan festivaalien onnistumisia sekä tehdään kehitystyötä seuraavalle vuodelle. Vuoden 2023 festivaaleja suunnitellaan kehitystyön pohjalta ja ohjelmasuunnittelu vuodelle 2023 on täydessä vauhdissa. Pian kuullaan festivaalikesän 2023 ohjelmistosta.

Vuosi 2022 on ollut ensimmäinen ns. ”normaalivuosi” koronan jälkeen. Nordic Live Productionsilla kesä 2022 oli festivaalien täyttämä, kesän aikana järjestettiin yhteensä 8 erilaista festivaalia. Joukossa oli muutama jo paikkansa vakiinnuttanut festivaali, mutta myös paljon uusia festivaaleja. Festivaalien lisääntyessä myös Nordic Live Productionsin henkilökunta on lisääntynyt mm. kehitysjohtaja aloitti vuoden 2022 alussa ja keväällä tiimiin saatiin lisää markkinointitiimin vahvistusta. 

Hankkeesta voimaa kehitystyöhön

 

Nordic Livellä ajatellaan aina jatkuvuutta jokaista tapahtumaa tuotettaessa. Olemme olleet innoissamme hankkeesta, joka on mahdollistanut festivaalin kehittämisen. Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen myönnetyllä tuella Nordic Live Productions on kehittänyt ja tuottanut uudelle markkina-alueelle täysin uudenlaisen festivaalikonseptin Kokkolan Viinijuhlat. Olemme rakentaneet vahvan brändin, jossa yhdistyy perinteinen tapahtumatuotanto ja digitaalisuus. 

 

Kokkolan Viinijuhlat on kahden päivän aikuisten festivaali ja sisältää huippuluokan artistiohjelma sekä korkeatasoiset ruoka- ja juomapalvelut. Festivaalin ohjelmistossa nähtiin kesällä 2022 mm. maailman tähti Ellie Goulding. Vuonna 2022 Kokkolan Viinijuhlilla juhli yli 13 ooo kävijää. Mediassa kirjoiteltiin paljon upeasta tapahtumasta, jossa oli todella hyvä tunnelma sekä esiintyjät. Tapahtuman palvelut saivat myös paljon kiitosta. 

 

Kokkolan Viinijuhlien kautta Keski-Pohjanmaan alue on saanut oman valtakunnallisesti tunnettu korkeatasoinen festivaalitoteutuksen, josta Nordic Live on erittäin ylpeä. 

 

Kehitysjohtaja mukana kesän 2022 tapahtumissa

 

Nordic Live Productions sai vuonna 2022 tiimiin mukaan kehitysjohtaja Matias Rosströmin. Matias on seurannut kesän 2022 aitiopaikalta festivaalien toimintaa. Matias liittyi tiimiin hankkeen kautta, toteutetun hankkeen Uuden markkinan kehittäminen ja uuden toimintasektorin kehittäminen
yritykselle, paneuduttiin etenkin Kokkolan Viinijuhliin. 

 

Matiaksen äidinkieli on ruotsi ja kehitysjohtaja olikin ykkösvalinta yhteistyön kehittämiseen, etenkin ruotsinkielisillä alueilla kuten Kokkolassa. 

 Kaluston vuokraus

 

Nordic Live Productions on aloittanut tapahtuma-alan erikoiskaluston vuokraustoiminnan ja kehittänyt toimintaa vuoden aikana.  Vuokraustoiminnan aloitukseen on tehty investointeja, jotta vuokraustoiminta voitiin aloittaa. Henkilöstö on kehittänyt mm. kalustovuokraus alustan ja hionut palvelukokonaisuuden.

 

Nordic Liveltä löytyy paljon erilaista kalustoa vuokrattavaksi pieniin ja suuriin tapahtumiin. Kalustossa on vuokrattavissa mm. tuoleja, pöytiä, telttoja ja jätti screen (3,5x2m). Nordic Livellä on varasto Vaasassa, josta voi kysellä myös muita mahdollisia tuotteita tapahtumiin liittyen. 

 

Tapahtuma-ala käynnistyi vuonna 2022 jälleen  täysimittaisesti ja ala tarvitsee uudenlaista ammattitaitoa sekä kalustoa turvallisten tilaisuuksien toteuttamiseksi. Tähän liittyy mm. uudenlaiset ihmisten liikkumisen ohjaamiseen liittyvät toteutustavat sekä hygieniaturvallisuus. Nordic Live Productions on harvoja toimijoita, joka on pystynyt toteuttamaan festivaaleja myös koronan aikana. 

 

Ekologisuus ja kestäväkehitys mukana festivaalien suunnittelussa

 

Nordic Live Productions asetti tavoitteeksi keväällä 2022 hakea Ekokompassi sertifikaattia koko yritystoiminnalle. Sertifikaatti edellyttää tietynlaisia ekologisia sekä kestäviä toimintatapoja festivaalien tuotannoissa. Kaluston vuokraaminen on mm. osa ympäristöohjelman seurantaa.

 

Konkreettisien tekojen lisäksi haluamme myös viestiä sekä kannustaa sosiaalisen median seuraajiamme sekä festivaalien kävijöitä ajattelemaan ekologisia vaihtoehtoja. Sertifikaatin haku jatkuu vuodelle 2023. 

 

 

 

Kehityshankkeen mahdollisti Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.