Den svenska Benjamin Ingrosso uppträder på en storkonsert utan åldersgräns i Jakobstad i augusti!

Svenska popmusikens nuvarande toppartist Benjamin Ingrosso spelar på en storkonsert på Jakobstads centralplan på fredag 16.8.2024. Konserten har ingen åldersgräns. 8000 biljetter säljs till evenemanget och de förväntas bli snabbt slutsålda – biljettförsäljningen börjar på tisdag 2.4. klockan 10.00. Konserten ordnas tillsammans av Netticket, Benjamin Ingrosso och Nordic Live.

Superpopulära Benjamin Ingrossos efterlängtade storkonsert äntligen i Österbotten

 

Sommaren 2022 på Lollapalooza blev startskottet på Ingrossos väg mot toppen då artisten tillsammans med sitt fantastiska band tog publiken med storm. Sommaren 2023 spelade han runtom i Sverige på de stora scenerna och gjorde succé efter succé. Nästa sommar är han ute på sin egen turné “Better Days” som avslutas med två spelningar i Finland: konserten utan åldersgräns i Jakobstad och Raseborg Festival i Ekenäs

 

Benjamin Ingrosso har vunnit Melodifestivalen, toppat album- och singellistan, vunnit Kristallen för årets TV-pris, vunnit Grammis som årets artist 2022 samt haft flera nomineringar både på P3 Guld och Grammis. Med ett imponerande CV har Benjamin Ingrosso på bara några år blivit en av Sveriges mest omtyckta artister och personligheter. Ingrosso släppte en ny singel “Kite” från sitt nya album i januari 2024 och låten klättrade snabbt till toppen på radio- och streaminglistor inte bara i Sverige utan även i många andra länder.

 

Ingrossos popularitet har tagit fart de senaste åren i Finland och med populariteten kommer nu en väldigt efterlängtad storkonsert till Jakobstads centralplan i augusti.

 

“Benjamin Ingrosso har varit en av de mest efterfrågade artisterna under de senaste åren, och vi är mycket glada över att vi kan tillsammans med honom förverkliga en efterlängtad storkonsert i Österbotten och i Jakobstad sommaren 2024. Benjamin Ingrosso var överlägset den mest önskade artisten i en enkät som skickades till besökarna på Gyllene Tiders konserter i Finland förra sommaren 2023. Vi förväntar oss att biljetterna till konserten blir snabbt slutsålda efter att biljettförsäljningen har börjat. Vår viktiga samarbetspartner Netticket är med i arrangemangen av konserten.” -Tommi Mäki, promotor

 

Förutom Benjamin Ingrosso, kommer vi även att se andra artister på Jakobstads konsert, som publiceras senare på våren.

 

Benjamin Ingrosso börjar spela ungefär kl. 21.30. Andra artisternas speltider publiceras senare.

 

Tomas Ledin i Jakobstad samma helg

 

I Jakobstad spelar svenska stjärnartister i två dagar, eftersom den tidigare annonserade konserten med Tomas Ledins ordnas samma helg. Tomas Ledin spelar på lördag 17.8. och konserten flyttas från Skolparken till Jakobstads centralplan, där Benjamin Ingrosso spelar dagen innan. Båda konserterna ordnas av det inhemska företaget Nordic Live Productions.