Nightwishin Vaasan stadionkonsertin lipunmyynnissä rikottiin ennätyksiä jo ensimmäisten tuntien aikana

Kansainvälisesti kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaisyhtyeisiin kuuluvan Nightwishin Suomen konsertin lipunmyynti alkoi eilen maanantaina 10.10. klo 9. Yhtyeen kaksivuotisen Human Nature -kiertueen konsertti nähdään lauantaina 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla. Koska kyseessä on yhtyeen viimeinen kotimaan konsertti ennen taukoa, on lippujen kysyntä ollut ennätyksellisen korkealla. 

Silver VIP loppuunmyyty – A-katsomoon vain muutamia paikkoja jäljellä

 

Ensimmäisten tuntien lipunmyynnin pohjalta Vaasan Hietalahden Lemonsoft Stadionilla rikotaan ensi kesänä uusi kävijäennätys. Nightwishin 17.6.2023 stadionkonserttiin oli jo myyty ensimmäisten tuntien aikana lähes 7000 lippua ja esimerkiksi Silver VIP -liput myytiin loppuun hetkessä. Myös koko A-katsomo on lähes loppuunmyyty. Hietalahden stadionin edellinen kävijäennätys on 50 vuoden takaa vuodelta 1972, jolloin jalkapallo-ottelussa oli 6040 kävijää. Konserttikäytössä hallitseva ennätys on vuodelta 2016, jolloin paikan päällä oli noin 6000 kävijää. Nykyisin Lemonsoft Stadionina tunnettu stadion uudistettiin vuonna 2016.

 
Vuonna 1996 perustetun, sinfonista metallia soittavan Nightwishin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. NemoSleeping SunStorytimeWish I Had An AngelAmaranth sekä Noise. Yhtyeen rumpalina on vuodesta 2014 alkaen toiminut vaasalainen Kai Hahto. Hahto nähdäänkin nyt ensimmäistä kertaa kotiseudullaan Nightwishin kokoonpanossa. Nightwishin kokoonpanossa nähdään lisäksi laulaja Floor Jansen, kosketinsoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopainen, multi-instrumentalisti Troy Donockley, kitaristi Emppu Vuorinen sekä basisti Jukka Koskinen. Heinäkuussa 2021 alkanut Human Nature -kiertue huipentuu kesäkuussa 2023 stadionkonserttiin, jonka jälkeen yhtye on ilmoittanut jäävänsä tauolle.
 

Alle 18-vuotiaat huoltajan kanssa 

Konsertti on kokonaisuudessaan K18, jolloin koko stadionalue katsomoineen ja kenttäalueineen on yhtenäistä anniskelualuetta. Poikkeuksena on C1-katsomo, joka on ikärajaton kaikille sallittu katsomo. Alle 18-vuotias tarvitsee huoltajan mukaan konserttiin, huoltajan tulee olla vähintään 25-vuotias. Huoltaja voi tuoda max 2 alle 18-vuotiasta konserttiin.

 

 

 

Konsertti hallitsi tiistaina 11.10 aamupäivällä lippu.fi:n lipunmyyntiä.