Nightwishin Kiteen sekä Vaasan konserttien kaikki artistit sekä aikataulut julki!

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluvan Nightwishin maailmankiertue Human. :II: Nature. saapuu Kiteen Rantakentän pesäpallostadionille 16.6.2023 ja Vaasan Lemonsoft Stadionille 17.6.2023. Konserteissa  lämmittelijöinä nähdään Kiteellä helsinkiläinen metalliyhtye Lähiöbotox sekä Pohjois-Karjalan Tohmajärveltä kotoisin oleva heviyhtye Silentrain. Vaasassa lämittelijöinä ovat Lähiöbotox sekä Vaasalainen punk rock -yhtye Klamydia. Kiteen konsertin kokonaiskapasiteetista on tähän mennessä myyty jo yli 90 prosenttia ja Vaasan kokonaiskapasiteetista yli 80 prosenttia. 


Lähiöbotox tuo Kiteelle sekä Vaasaan palan kapinallista Itä-Helsinkiä

Itä-Helsingissä vuonna 2018 perustettu Lähiöbotox herätti yhteiskunnallista keskustelua syksyllä 2020 julkaistulla debyyttialbumillaan ”Rikkinäinen Suomi”. Hevi- ja rap-musiikkia taidokkaasti yhdistelevä yhtye nousi nopeasti suuren yleisön tietoisuuteen, ja heidät noteerattiin mm. kahdella Emma-ehdokkuudella. Yhtyeeseen kuuluvat Luyeye Konssi (Seksikäs-Suklaa), Hanad Hassan (Dosdela), veljekset Harto Haukkaluoma ja Jaakko (Lieminen) Luomanen sekä Lighthouse Projectista tutut Lauri Ojala ja Samuli Peurala. Lähiöbotoxin toinen pitkäsoitto ”Itä-metal” ilmestyi huhtikuussa 2022.

Tuomas Holopainen lisäsi artistikattaukseen Kiteelle Silentrainin

Silentrain on vuonna 1999 perustettu melodista heviä soittava yhtye, joka on kotoisin Pohjois-Karjalan Tohmajärveltä. Yhtye koostuu laulaja ja kitaristi Marko Kämäräisestä, kitaristi Juha Lehtisestä, basisti Jussi  Karjalaisesta sekä rumpali Aki KarhustaSilentrainin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. “Pilkillä”, “With Pain And Sorrow” sekä “Until You Break”.

 

 

Silentrain oli lämmittelijänä myös Nightwishin Kiteen konsertissa vuonna 2004. Tohmäjärveläinen yhtye nostettiin Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopaisen toiveesta mukaan myös tulevan kesän Kiteen konsertin artistikattaukseen.

 

Klamydia Vaasan Lemonsoft Stadionilla

Vaasalainen Klamydia on jo vuodesta 1988 asti kuulunut Suomen suosituimpiin punk rock -yhtyeisiin. Nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat laulaja Vesku Jokinen, kitaristi Jari Helin, basisti Sami Kohtamäki sekä rumpali Pasi Helin.

 

Yhtyeen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. lähes 13 miljoonaa kertaa Spotifyssa striimannut “Pienen pojan elämää”, yhteiskunnallisesti kantaaottava “Pyyntö” sekä kotiseuturakkautta humoristisella otteella kuvaava “Pohjanmaalla”. Klamydia valittiin myös Radio Suomirockin Vuoden artistiksi marraskuussa 2022.

 

Liput lähes loppuunmyyty – molemmilla stadioneilla uusi kävijäennätys

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on konsertissa noin 10 000 henkilöä. Rantakentän tämänhetkinen yleisöennätys on 7773 katsojaa vuoden 1996 Itä–Länsi-ottelussa. Nightwishin Kiteen konsertin lipuista on tähän mennessä myyty jo 90 prosenttia, joten stadionin kävijäennätys tulee rikkoutumaan kirkkaasti. Konsertin järjestelyissä on vahvasti mukana paikallinen pesäpallon suurseura Kiteen Pallo.

 

Vaasan Hietalahden Lemonsoft Stadionilla rikotaan tulevana kesänä uusi kävijäennätys. Nightwishin Vaasan stadionkonserttiin on jo tässä vaiheessa myyty yli 9000 lippua, ja esimerkiksi kaikki istumapaikat myytiin loppuun hetkessä. Konsertin kaikista lipputyypeistä on myyty jo 80 prosenttia. Stadionin kokonaiskapasiteetti konsertissa on noin 11 200 kävijää.

 

Hietalahden stadionin edellinen kävijäennätys on 50 vuoden takaa vuodelta 1972, jolloin jalkapallo-ottelussa oli 6040 kävijää. Konserttikäytössä hallitseva ennätys on vuodelta 2016, jolloin paikan päällä oli noin 6000 kävijää. Nykyisin Lemonsoft Stadionina tunnettu stadion uudistettiin vuonna 2016.

 

Konserttien kaikki liput myynnissä ja aikataulut julki

Nightwishin Kiteen ja Vaasan  konserttien kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä Lippupisteessä. Konsertteihin on myynnissä ikärajattomia lippuja ja K18-lippuja. Lisäksi konsertteihin myydään erilaisia VIP-lippuja.

 

Aikataulu Kitee

18.30 Silentrain 

20.00 Lähiöbotox

22.00 NightwishAikataulu Vaasa

18.00 Lähiöbotox

20.00 Klamydia

22.00 Nightwish