BENJAMIN INGROSSO
storkonsert 16.8.2024 JAKOBSTAD

Svenska popmusikens nuvarande toppartist Benjamin Ingrosso spelar på en storkonsert på Jakobstads centralplan på fredag 16.8.2024. Konserten har ingen åldersgräns. 8000 biljetter säljs till evenemanget och de förväntas bli snabbt slutsålda.

Sommaren 2022 på Lollapalooza blev startskottet på Ingrossos väg mot toppen då artisten tillsammans med sitt fantastiska band tog publiken med storm. Sommaren 2023 spelade han runtom i Sverige på de stora scenerna och gjorde succé efter succé. Nästa sommar är han ute på sin egen turné “Better Days” som avslutas med två spelningar i Finland: konserten utan åldersgräns i Jakobstad och Raseborg Festival i Ekenäs.

 

Konserten ordnas tillsammans av Netticket, Benjamin Ingrosso och Nordic Live.

EVENEMANGSOMRÅDET

Konserten ordnas i Centralplan, Jakobstad. Det finns inga numrerade sittplatser på konserten. 

En mer detaljerad karta över evenemangsområdet kommer att publiceras närmare evenemanget.

Konserten har ingen åldersgräns, men konserten har ett begränsat utskänkningsområde och ett VIP-område med en åldersgräns på 18 år.

 

TIDTABELL

Benjamin Ingrosso börjar spela ungefär kl. 21.30. Andra artisternas speltider publiceras senare.

Tidtabellen för evenemanget kommer att publiceras närmare evenemanget.

Vi rekommenderar att du anländer till Centralplan i god tid för att garantera att du ser din favoritartist redan från början av konserten!

 


PROGRAM

BENJAMIN INGROSSO

Benjamin Ingrosso har vunnit Melodifestivalen, toppat album- och singellistan, vunnit Kristallen för årets TV-pris, vunnit Grammis som årets artist 2022 samt haft flera nomineringar både på P3 Guld och Grammis. Med ett imponerande CV har Benjamin Ingrosso på bara några år blivit en av Sveriges mest omtyckta artister och personligheter. Ingrosso släppte en ny singel “Kite” från sitt nya album i januari 2024 och låten klättrade snabbt till toppen på radio- och streaminglistor inte bara i Sverige utan även i många andra länder.

Ingrossos popularitet har tagit fart de senaste åren i Finland och med populariteten kommer nu en väldigt efterlängtad storkonsert till Jakobstads centralplan i augusti.

 

BILJETTERNA

Två olika typer av biljetter säljs till evenemanget. Konserten har ingen åldersgräns, men konserten har ett begränsat utskänkningsområde och ett VIP-område med en åldersgräns på 18 år.

 

Normal biljett

79,90€

Biljetten innehåller

 • Inträde till konsertområdet för att njuta av fantastiska artister och dryck- & mattjänster.
 • Biljetten ger dig rätt att inträda till området en gång under evenemangsdagen. Det betyder att du inte kan lämna och återvända evenemangsområdet med denna biljett.

VIP-biljett

139,90€

Biljetten innehåller

 • Privat VIP-ingång till evenemangsområdet 
 • Ett VIP-pass och ett armband som gör att du kan lämna evenemangsområdet om du vill och komma tillbaka genom att visa ditt pass & armband vid porten.   
 • Tillgång till VIP-området med ett bredare urval av drycker och gott om sittplatser.

INFO

Förbjudna föremål

 • Glasflaskor och burkar
  • Tomma vattenflaskor av plast är tillåtna! Max. 0,5L genomskinlig plastflaska
 • Egna drycker och snacks är förbjudna, med undantag för små snacks som nötter etc. är tillåtna. Området erbjuder ett brett utbud av drycker och mat.
 • Alkohol och berusningsmedel, narkotika
 • Skjutvapen, vassa vapen och stora hårda föremål
 • Sprayflaskor (t.ex. hårsprayflaskor)
 • Paraplyer
 • Camping stolar
 • Selfie-pinnar
 • Walkie-talkies
 • Husdjur
  • märkta ledarhundar är tillåtna som undantag
 • Professionell utrustning för fotografering eller videoinspelning.
  • Små digitalkameror och kompakta systemkameror utan STORA stativ är tillåtna.
 

Evenemanget har säkerhetskontroll vid ingången! Vid säkerhetsbrott av reglerna har ordningsvakterna rätt att ta bort armbandet/förhindra inträde vid behov.

 

Första hjälp

Evenemangsområdet har en professionell första hjälp personal på platts. Du kan vända dig till dem om du behöver hjälp under konserten.

Om du blir sjuk under evenemanget, undvik kontakt med andra i publiken och gå omedelbart till första hjälp-tältet.

Ankomst

Alla inträdesbiljetter läses elektroniskt vid porten till evenemanget, och biljetten tillåter inträde till evenemangsområdet endast en gång. Så det går inte att lämna och inträda evenemangsområdet tillbaka mitt under konserten.

Endast VIP-biljetter byts ut mot en pass+armbandskombination, vilket gör att du kan ta dig fram och tillbaka till området vid behov.

Betalningsmetoder

De vanligaste betalningskort och kontanter gäller under evenemanget.

Garderob

Vid festivalens port finns garderob där du kan lämna dina tsaker för förvaring under evenemanget. Garderob avgift 5€.

Observera att garderoben ligger utanför evenemangsområdet, så du kan inte besöka garderoben under evenemanget med en vanlig biljett.

För VIP-kunder är garderoben gratis och du kan besöka den under evenemanget.

Hittegods

Under evenemanget kan man höra efter hittegods vid garderoben. Värdefulla hittegods förs till polisstationens hittegodspunkt efter evenemanget.

EKOLOGISKT ANSVAR

Tillgånglighet

Konserten äger rum runt Jakobstads Centralplan. Området består av både gräsmatta & asfalt vägar.

Parkeringsplats finns runt omkring vid gatorna och t.ex. Ludvig torgpark som ligger ca 500 m från evenemangsområdet.

En rullstolsläktare kommer att byggas till konserten. Läktaren har plats för 10 rullstolar.

 

Trygghet och värderingar

Alla är välkomna till konserten precis som den man är och vi accepterar ingen form av diskriminering. Evenemanget respekterar allas fysiska integritet och om du ser eller känner dig hotad av en situation ber vi dig omedelbart kontakta en ordningsvakt.

Bland tusentals människor är en god anda och respekt för andra ytterst viktigt. Vi har nolltolerans för våld och aggressivt beteende, och allas fysiska integritet respekteras.

Ekologiskt ansvar – vi bryr oss om naturen

Vi satsar på miljövänliga evenemang nu och i framtiden och vi har ansökt om ett Ekokompassi miljöcertifikat.  Genom Ekokompassi-programmet främjar vi miljöskydd och kampen mot klimatförändring.

Vi är noggranna med återvinning av det avfall som uppstår under evenemanget. I priset för alkoholhaltiga drycker som säljs på utskänkningsområdet ingår en deposition för att folk skall lämna tillbaka de tomma burkarna till pantåterlämningsstället. Med rätt återvinning minskar vi onödigt avfall.

Du kan ta med en tom dryckesflaska (max 0,5L) och du kan fylla den gratis vid våra vattenpunkter! Men spill inte vatten i onödan, så se till att stänga av vattenkranen så fort du tagit vatten.

BENJAMIN INGROSSO JAKOBSTAD

FREDAG 16.8.2024

Centralplan, 68600 Jakobstad

Köp biljetter på
NetTicket

SAMARBETSPARTNER