Nightwishin maailman­kiertue saapuu Suomeen - stadion­konsertti kesäkuussa 2023

Kansainvälisesti kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaisyhtyeisiin kuuluva Nightwish esiintyy Suomessa ensi vuoden kesäkuussa. Yhtyeen kaksivuotisen Human Nature -kiertueen konsertti nähdään lauantaina 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla. Esiintyminen on toistaiseksi yhtyeen viimeinen kotimaan konsertti. Kiertueen jälkeen yhtye jää tauolle työstääkseen uutta albumia.

 

Liput myynnissä nyt, osta omasi ennen kuin konsertti myydään loppuun! 

Liput voit ostaa lippu.fi:n nettisivuilta tai lippu.fi:n myyntipisteestä. Konserttiliput on nyt myös mahdollista ostaa laskulla nettikaupasta sekä lippu.fi:n puhelinpalvelusta. Voit myös käyttää suurinta osaa kulttuurieduista (esim. Edenred, Smartum) maksuvälineenä Lippu.fin myyntipisteissä. Käyttöpaikat kannattaa tarkistaa setelitarjoajan sivuilta. R-kioskeilla voit maksaa seuraavilla kulttuurieduilla: Edenred, Eazybreak, Smartum Saldo Mobiili ja Epassi. 

 

Alle 18-vuotiaat konsertissa

Konsertti on kokonaisuudessaan K18, jolloin koko stadionalue katsomoineen ja kenttäalueineen on yhtenäistä anniskelualuetta. Poikkeuksena C1-katsomo, joka on ikärajaton huoltajan seurassa.

INFOA KONSERTISTA

TURVALLISUUS

Tupakointi on ehdottomasti kielletty permanto- ja katsomoalueilla. Tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä paikoilla, jotka löytyvät katsomoalueiden takaa, seuraa opasteita paikan päällä. 

Konserttiin on jokainen tervetullut omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Konsertissa kunnioitetaan jokaisen fyysistä koskemattomuutta. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny välittömästi kenen tahansa järjestyksenvalvojan puoleen.

Tuhansien ihmisten joukossa hyvä konserttimieli ja muiden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan, jokaisen fyysistä koskemattomuutta kunnioitetaan. 

 

KIELLETYT ESINEET

-lasipullot ja tölkit
-omat juomat sekä eväät ovat kiellettyjä, ainoastaan pienet snacksit kuten pähkinät, välipalapatukat yms. ovat sallittuja
-alkoholi ja päihteet, huumausaineet
-suuret banderollit ja kyltit
-hiuslakkapullot ja muut aerosolit
-sateenvarjot
-retkituolit / muut jakkarat
-ilotulitteet, laserosoittimet
-selfiekepit
-ammattimaisia valokuvaus- tai videointivälineitä (esim lisäputket ja jalustat ovat kiellettyjä)
-radiopuhelimet, heijastinliivit
-lemmikit, poikkeuksena merkityt opaskoirat sallitaan
-ampuma- ja lyömä-aseet, veitset, puukot sekä muut teräaseet

Tapahtumassa suoritetaan sisäänkäynnin yhteydessä turvatarkastus.

 

VESIPULLO

Konserttiin voit ottaa mukaasi oman tyhjän muovisen vesipullon (max 0,5L läpinäkyvä) – tätä on mahdollista täyttää Lemonsoft Stadionin vesipisteistä.

NARIKKA

Huomioithan, että narikkapalvelumme kapasiteetti on rajallinen, joten otathan mukaan vain välttämättömät tavarasi ja jätä kaikki muu ylimääräinen suosiolla kotiin. Narikan hinta on 5€ ja se sijaitsee tapahtuma-alueen ulkopuolella eli siellä ei ole mahdollista vierailla kesken konsertin.

PALVELUT TAPAHTUMASSA

Kaikki pääsyliput luetaan tapahtumaan saavuttaessa elektronisesti. Sisäänpääsy tapahtuma-alueelle lipulla vain kerran. Alueelta ei ole mahdollista poistua kesken konsertin ja palata uudelleen. Tapahtuma-alueelta löydät runsaasti juoma- sekä ruokapalveluita, kuten myös wc-tiloja.

INVA-ASIAKKAAT

Sisäänkäynti tapahtuma-alueelle on esteetön. Inva-asiakkaiden sisäänkäynti normaalisti pääportin kautta.

Tapahtuma-alueelta löytyy inva-wc tiloja sekä oma erillinen invakoroke johon on pääsy pyörätuoli lipun ostaneille.

 

TAPAHTUMA-ALUE

Tapahtumapaikkana toimii Vaasassa sijaitseva Lemonsoft Stadion, Rantamaantie 6, 65100 Vaasa.

Lemonsoft Stadionin kokonaiskapasiteetti on konsertissa noin 11 200 henkilöä. A- ja C-katsomot ovat numeroituja istumakatsomoita. Konsertissa on käytössä myös kenttä/permanto.

Konserttiin myydään peruslippujen lisäksi noin 1000 VIP-lippua. Katsomo A5 on VIP-katsomo, permannolta löytyy myös VIP-alue.

Konsertti on kokonaisuudessaan K18, jolloin koko stadionalue katsomoineen ja kenttäalueineen on yhtenäistä anniskelualuetta. Poikkeuksena C1-katsomo, joka on ikärajaton huoltajan seurassa.
 

Stadionilta löytyy runsaasti WC:tä sekä vesi-WC-tiloja. Palvelupisteitä myös runsasaasti konserttialueelta.

 

Aluekarttaan on merkattu sisäänkäynnit (GATE 1, GATE 2, GATE 3, GATE 4 sekä VIP-GATE). Suosittelemme saapumaan omaa katsomoa lähimmästä sisäänkäynnistä.

Permantolippujen sisäänkäynniksi suosittelemme GATE 1, GATE 2 ja GATE 3.

Ikärajattoman katsomon C1 sisäänkäynti on GATE 3. INVA-sisäänkäynti on GATE 4. Lisäksi VIP-sisäänkäynnistä löytyy erillinen sisäänkäynti INVA-asiakkaille, mikäli asiakkaalla on VIP-lippu.

AIKATAULU

Konsertin lämmittelijöinä nähdään vaasalainen punk rock -yhtye Klamydia sekä helsinkiläinen metalliyhtye Lähiöbotox.

14.00 VIP-palvelupisteet sekä narikkapisteet avataan

16.00 Tapahtuma-alue avataan

18.00 Lähiöbotox

20.00 Klamydia

22.00 Nightwish

 

HUOM! Jonottaminen tapahtuma-alueelle kielletty ennen klo 14.00. Jonotus kielletty turvallisuus syistä.

 

SAAPUMINEN

SAAPUMINEN JUNALLA/BUSSILLA VAASAAN:
Vaasan juna-asemalta on noin 1,5km matkaa Lemonsoft Stadionille (kävellen noin 20min).

 

SAAPUMINEN PYÖRÄLLÄ/SÄHKÖPOTKULAUDALLA:

Lemonsoft Stadionilta löytyy erikseen pyörä- ja sähköpotkulautaparkki. Ethän pysäköi sähköpotkulautoja muualle kuin niille varatuille paikoille.

 

SAAPUMINEN AUTOLLA:
Mikäli saavut konserttiin autolla, suosittelemme jättämään auton Vaasan keskustaan ja kävelemään sieltä konserttipaikalle.

Tapahtumapaikan ohi kulkevalla Rantamaantiellä on pysähtyminen sekä pysäköinti ehdottomasti kielletty. Lemonsoft Stadionin läheisyydestä, noin 100 metrin päästä, löytyy Drop off -paikka, johon voi jättää konserttivieraita

Vaasan Lift-liikennöinti 17.6.2023 

Vaasan Lift kuljettaa konserttivieraita ympäri Vaasan Lemonsoft Stadionille.

Tästä linkistä pääset reittioppaaseen. Linjat 1, 4 sekä 7 kulkevat Lemonsoft Stadionin ohi. 

Linja 1 Keskusta – Ristinummi – Liisanlehto:
Linja kulkee klo 0.15 Rantamaantien pysäkiltä kaupungin itäosiin. 

Linja 4 Rantamaantie – Keskusta – Gerby:
Linja kulkee klo 0.15 Rantamaatien pysäkiltä Palosaaren kautta Gerby alueelle. Linja kulkee Västervikintietä takaisin keskustaan.

Linja 7 Rantamaantie – Metsäkallio – Koskisuo – Länsiniitty:
Linja kulkee klo 0.15 Rantamaantien pysäkiltä Länsiniittyyn. 

Linja Keskusta – Centrum:
Linja kulkee klo 23.45, 00.00 , 0:15 sekä 0:30 . 

 

Lisävuoroilla käy maksuvälineenä käyvät: normaali Waltti-kortit, Mobilepay, pankki- ja luottokortit sekä
käteinen raha.

Lifti kulkee biokaasulla, joten valitsemalla bussin vähennät liikenteen päästöjä.

NIGHTWISH

Kansainvälisesti kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaisyhtyeisiin kuuluva Nightwish esiintyy Suomessa kesällä 2023. Yhtyeen kaksivuotisen Human Nature -kiertueen konsertti nähdään perjantaina 16.6.2023 Kiteen Rantakentän pesäpallostadionilla ja lauantaina 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla.

Vuonna 1996 perustetun, sinfonista metallia soittavan Nightwishin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Nemo, Sleeping Sun, Storytime, Wish I Had An Angel, Amaranth sekä Noise. Yhtyeen rumpalina on vuodesta 2014 alkaen toiminut vaasalainen Kai Hahto. Hahto nähdäänkin nyt ensimmäistä kertaa kotiseudullaan Nightwishin kokoonpanossa. Nightwishin kokoonpanossa nähdään lisäksi laulajaFloor Jansen, kosketinsoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopainen, multi-instrumentalisti Troy Donockley, kitaristi Emppu Vuorinen sekä basisti Jukka Koskinen. 

 

LÄHIÖBOTOX

Itä-Helsingissä vuonna 2018 perustettu Lähiöbotox herätti yhteiskunnallista keskustelua syksyllä 2020 julkaistulla debyyttialbumillaan ”Rikkinäinen Suomi”. Hevi- ja rap-musiikkia taidokkaasti yhdistelevä yhtye nousi nopeasti suuren yleisön tietoisuuteen, ja heidät noteerattiin mm. kahdella Emma-ehdokkuudella. 

Yhtyeeseen kuuluvat Luyeye Konssi (Seksikäs-Suklaa), Hanad Hassan (Dosdela), veljekset Harto Haukkaluoma ja Jaakko (Lieminen) Luomanen sekä Lighthouse Projectista tutut Lauri Ojala ja Samuli Peurala. Lähiöbotoxin toinen pitkäsoitto ”Itä-metal” ilmestyi huhtikuussa 2022.

 

KLAMYDIA

Vaasalainen Klamydia on jo vuodesta 1988 asti kuulunut Suomen suosituimpiin punk rock -yhtyeisiin. Nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat laulaja Vesku Jokinen, kitaristi Jari Helin, basisti Sami Kohtamäki sekä rumpali Pasi Helin.

Yhtyeen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. lähes 13 miljoonaa kertaa Spotifyssa striimannut “Pienen pojan elämää”, yhteiskunnallisesti kantaaottava “Pyyntö” sekä kotiseuturakkautta humoristisella otteella kuvaava “Pohjanmaalla”. Klamydia valittiin myös Radio Suomirockin Vuoden artistiksi marraskuussa 2022.

 

LIPUT

Permanto, A-katsomo sekä C-katsomon osat C2 ja C3 ovat K18.

C1-katsomo on ikärajaton kaikille sallittu katsomo. Alle 18-vuotias tarvitsee huoltajan mukaan konserttiin, huoltajan tulee olla vähintään 25-vuotias. Huoltaja voi tuoda max 2 alle 18-vuotiasta konserttiin.

Permanto

79,90€

Lippu sisältää

 • Sisäänpääsy Lemonsoft Stadionin kenttäalueelle festivaalialueelle nauttimaan upeista esiintyjistä sekä erillisistä juoma- ja ruokapalveluista.
 
 • Pääsy stadionin 2. kerroksen vesi- WC-tiloihin sekä stadionin 2. kerroksen sisätilan palveluihin.
 
  
 

A-katsomo

89,90€

Lippu sisältää

 • Oma numeroitu istumapaikka Lemonsoft Stadionin A-istumakatsomossa nauttimaan upeista esiintyjistä.

 

 • Sisäänpääsy Lemonsoft Stadionin kenttäalueelle festivaalialueelle nauttimaan upeista esiintyjistä sekä erillisistä juoma- ja ruokapalveluista.
 
 • Pääsy stadionin 2. kerroksen vesi- WC-tiloihin sekä stadionin 2. kerroksen sisätilan palveluihin.

LOPPUUNMYYTY

C-katsomo

89,90€

Lippu sisältää

 • Oma numeroitu istumapaikka Lemonsoft Stadionin C-istumakatsomossa nauttimaan upeista esiintyjistä.

 

 • Sisäänpääsy Lemonsoft Stadionin kenttäalueelle festivaalialueelle nauttimaan upeista esiintyjistä sekä erillisistä juoma- ja ruokapalveluista.
 
 • Pääsy stadionin 2. kerroksen vesi- WC-tiloihin sekä stadionin 2. kerroksen sisätilan palveluihin.

LOPPUUNMYYTY

VIP LIPUT

Nauti konsertista enemmän ja lunasta itsellesi VIP-lippu!

VIP lipulla nautit laajemmin Lemonsoft Stadionin huikeista palveluista, liikut nopeasti jonojen ohi sekä vietät ikimuistoiset jatkot konsertin jälkeen. Kaikki VIP-liput ovat K18.


SILVER VIP

139,90€

Lippu sisältää

Previous slide
Next slide

LOPPUUNMYYTY


GOLD VIP VPS

239,90€

Lippu sisältää

 • Buffetruokailu Lemonsoft Stadionin 3. kerroksen VIP-loungessa. Ruokailu ennen konserttia järjestetään kahdessa kattuksessa, klo 17-18.30 ja  klo 18.30-20.00.

 

 • Oma VIP- istumapaikka A5 – katsomossa erinomaisilta paikoilta.


Lisäksi

Previous slide
Next slide

LOPPUUNMYYTY

SAUNA­RAVINTOLA MERI VIP

299,90€

Lippu sisältää

 • Hans Välimäen suunnittelema kolmen ruokalajin illallinen Saunaravintola Meri -ravintolassa henkeäsalpaavan upeissa merimaisemissa Vaasan sisäsatamassa ennen konserttia.

 

 • Kuljetus illallisen jälkeen Lemonsoft Stadionille Saunaravintola Meri:stä.


Lisäksi

Previous slide
Next slide

KYRÖ VIP

299,90€

Lippu sisältää

 • Kuljetus Vaasasta Kyrö Distilleryyn. Lähtö klo 13.00 Vaasan kaupungintalolta (Senaatinkatu 1, 65100 Vaasa)

 

 • Opastettu tutustuminen Kyrö Distillery- tislaamon toimintaan Isonkyrön tislaamolla ennen illallista ja konserttia.

 

 • Kyrö Distilleryn keittiömestarin suunnittelema kolmen ruokalajin illallinen Kyrö Distilleryn tislaamoravintolassa Isossakyrössä ennen konserttia.

 

 • Kuljetus illallisen jälkeen Lemonsoft Stadionille Kyrö Distillery- ravintolasta. Lähtö kohti Lemonsoft Stadionia klo 17.


Lisäksi

Previous slide
Next slide

LOPPUUNMYYTY

VILLA
SANDVIKEN VIP

279,90€

Lippu sisältää

 • Alkumalja Villa Sandvikenissa saapuessa, ruokailu alkaa klo 16.30.

 

 • Korkeatasoinen Villa Sandvikenin keittiömestarin suunnittelema buffet illallinen Villa Sandviken -ravintolan kellariravintolassa ennen konserttia.


Lisäksi

Previous slide
Next slide

GOLD VIP AITIOT

Oletko kiinnostunut nauttimaan konsertista omasta aitiosta? Nyt sinulla on mahdollisuus ostaa oma aitio yrityksellesi tai kaveriporukallesi. 

GOLD VIP AITIO sisältää mm. Laadukkaan ruokailun omassa aitiossa alkumaljojen kera, VIP Hostin palvelu aitiossa koko illan ajan, kenttäalueen VIP-tilojen käyttö Lemonsoft Stadionilla, VIP-sisäänpääsy ja VIP-palvelupisteen käyttö stadionin portilla, ilmaisen sisäänpääsyn sekä jonon ohituksen konsertin virallisille jatkoille.

Lisäksi jokainen VIP-aition vieras saa itselleen Nightwish kiertuepaidan. VIP-aition ostaneen yrityksen logo lisätään tapahtuman verkkosivuille. 

GOLD VIP AITIO 10 henkilöä
Hinta 4 500€ + alv 24%
 
GOLD VIP AITIO 20 henkilöä 
Hinta 6 900€ + alv 24%
 
GOLD VIP AITIO 40 henkilöä
Hinta 12 500€ + alv 24%
 
Aitiot myy:
Valtteri Taipalus valtteri@nordiclive.fi / 0400 865 046
 

VASTUULLISUUS

ESTEETTÖMYYS

Konsertti järjestetään Lemonsoft Stadionilla, jonne on esteetön kulku. Pysäköinti onnistuu lähelle Stadionia ja kulku pyörätuolikatsomoon on esteetön. 

Konserttiin rakennettaan permannolle eli kentälle pyörätuolikatsomo. Katsomoon mahtuu 10 pyörätuolia sekä saattajat. 

Pyörätuolilipun hinta 79,90€, saattaja veloituksetta. 

 

TURVALLISUUS

Konserttiin on jokainen tervetullut omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Konsertissa kunnioitetaan jokaisen fyysistä koskemattomuutta. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny välittömästi kenen tahansa järjestyksenvalvojan puoleen.

Tuhansien ihmisten joukossa hyvä konserttimieli ja muiden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan, jokaisen fyysistä koskemattomuutta kunnioitetaan. 

 

EKOLOGINEN VASTUULLISUUS

Nordic Live Productions arvoihin kuuluvat vahvasti ympäristöystävällisyys sekä kestävyys. Nordic Live Productions käynnisti vuonna 2022 Ekokompassi-ympäristösertifikaatin haun, koskien koko yrityksen toimintaa. Ekokompassi-ohjelman avulla edistämme ympäristön suojelua sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Hankinnoissamme panostamme kestävyyteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Hyödynnämme paljon olemassa olevaa sekä vuokraamme tavaraa. Yksittäisiin tapahtumiin emme painata julisteita tai muuta kertakäyttöistä materiaalia. Konsertissa jaettavat rannekkeet ovat kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja. 

Huolehdimme konsertissa syntyvän jätteen kierrättämisestä asianmukaisesti. Konsertissa on käytössä pantti jokaisessa juomatuotteessa. Kun palautat tyhjän tölkin, mukin tai pullon panttipisteelle saat pantin takaisin. Asianmukaisella kierrätyksellä vähennämme turhan jätteen syntymistä. Muistathan myös konsertin kävijänä lajitella roskat roskiin sekä palauttaa pantit!

 

INFO

VAASA FESTIVAL PRESENTS: NIGHTWISH WORLD TOUR 2023

LAUANTAINA

 17.6.2023

Lemonsoft Stadion Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

LIPUT MYYNNISSÄ NYT!

YHTEISTYÖ­KUMPPANIT